Laat flashmob Go Elio Go! de wereld rond gaan

Meer dan 150 gogogirls en -boys namen vorige zaterdag deel aan een kleurrijke flashmob voor hernieuwbare energie, georganiseerd door Stop & Go. Ze moedigden de regering Di Rupo aan om uit kernenergie te stappen en te kiezen voor hernieuwbare energie & energie-efficiëntie. De video is nu beschikbaar op www.go-elio-go.be.

België staat aan de vooravond van een beslissend moment. Deze zomer zal de regering-Di Rupo beslissen om de wet op de kernuitstap te respecteren of de levensduur van de oude kerncentrales te verlengen.

Het platform Stop & Go, een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, Fédération Inter-Environnement Wallonie, Greenpeace en WWF, vraagt de de regering-di Rupo om:

  • de wet op de kernuitstap te respecteren. De oudste drie kerncentrales, Doel 1, Doel 2 en Tihange 1, moeten gesloten worden in 2015.
  • te investeren in hernieuwbare energie. Er moet dringend werk gemaakt worden van een stabiel investeringskader voor nieuwe spelers op de energiemarkt.

 

  • te investeren in energie-efficiëntie. Alleen zo kan op lange termijn een duurzame en betaalbare energievoorziening gegarandeerd worden.

Onze eerste minister Elio Di Rupo heeft al onze steun nodig om « Nee, dank u ! » te zeggen tegen kernenergie en ons land te leiden naar een toekomst van hernieuwbare energie en meer energie-efficiëntie. Help de regering Di Rupo om de juiste keuze te maken : de drie oudste kerncentrales sluiten en investeren in duurzame energie : deel deze video met uw vrienden op twitter, facebook en andere media.