Het Autoloze Zaterdag-plein (fotoverslag)

Brussel heeft meer en meer kwalitatieve publieke ruimte nodig, en waar beter beginnen dan voor onze eigen deur. Op het Zaterdagplein heeft de leefkwaliteit erg te lijden onder het sluipverkeer.

Bral en de bewoners en handelaars van het Zaterdagplein hebben voor één dag het Zaterdagplein, het plein dat er geen is, autovrij gemaakt. Het fotoverslag vind je hier. Voor Bral is dit het startschot van lobbywerk om van dit plein opnieuw een echt plein te maken. Want eigenlijk is het Zaterdagplein vandaag gewoon ... een straat. En als je die straat langs de twee kanten zou afsluit, ondergaat het verkeer géén hinder (wij hebben ook op weekdagen al de proef op de som genomen) en is er weer wat meer speel- en ademruimte voor de Brusselse kinderen. De staatssecretaris van Mobiliteit is fan en huldigde mee het nieuwe straatnaambord in.

Brussel heeft meer en meer kwalitatieve publieke ruimte nodig, en waar beter beginnen dan voor onze eigen deur? Want we willen anderen inspireren. Voor onze eigen deur op het Zaterdagplein, het plein dat er geen is,  heeft de leefkwaliteit erg te lijden heeft onder het sluipverkeer.

Het oorspronkelijke plan was om het plein tijdens de hele week van Vervoering af te sluiten voor autoverkeer, maar wegenwerken vlakbij hebben onze ambities gefnuikt. Dan maar direct op lange termijn denken: Zaterdagplein Altijd Autoloos.

Contact

Jeroen Verhoeven - mobiliteitsmedewerker - gsm: 0477 46 31 81