Cité Administrative de l’Etat

En savoir plus sur l’état du dossier de la Cité Administrative de l’Etat ? Lisez les articles ci-dessous, ou contactez Joost Vandenbroele: joost@bralvzw.be

RAC: leren aan één zeel trekken

Als er één stedenbouwdossier is waar het armworstelen tussen gewest en gemeente (Stad Brussel) pijnlijke hoogtepunten bereikte, dan is het wel dat van het Rijksadministratief Centrum (RAC). De twee beleidsniveaus sloegen elkaar om de oren met voorschriften, aanbevelingen, studies, besluiten, beleidsopties, politieke wensen, ... Er schijnt vandaag een compromis te bestaan over hoe het RAC er moet gaan uitzien. Maar daar is véél tijd over gegaan. 

Stadskanker RAC: hoe lang nog?

Het Rijksadministratief Centrum (RAC) is vandaag een stadskanker van jewelste. Eén van de gebouwen op de site wordt dan wel klaargemaakt om de kantoren van de Federale Politie te huisvesten en de eerste appartementen zijn vergund, maar de toekomst van het grootste deel van de site is nog altijd onduidelijk. Onenigheid tussen Gewest en Stad Brussel ligt aan de basis.

Brussel 1010 anno 2010?

Hoog tijd om het Rijksadministratief Centrum (RAC), de Brusselse ambtenarenstad met postnummer 1010, nog even in de kijker te plaatsen. Want sinds de voltooiing van de vernieuwde Financiëntoren in 2008 lijkt het alsof het RAC alleen nog maar een grotere stadskanker is geworden. Lees hier een artikel dat in december 2009 in ons maandblad Alert verscheen.

La semaine de la Cité Administrative - De week van het Rijksadministratief Centrum (17>22/5)

Een hele week lang heeft Bral (ism Brussel-Congres vzw) haar pijlen gericht op de site van het Rijksadministratief Centrum (RAC). Debatten, wandelingen, infostands, filmprojectiesexpo, ... Alle info, verslagen en foto's hier.  // Pendant une semaine entière le Bral (en collaboration avec Bruxelles Congrès asbl) s'est penché sur le site de la Cité Administrative de l'Etat. Débats, ballades, expo, projections, ... Tout les infos, compte-rendus, photos ici.

Verbouwingen RAC van start zonder Masterplan

Het debacle over de (tijdelijke) verdwijning van de hangende tuinen van René Péchère aan het  Rijksadministratief Centrum (RAC) deed velen er enkele maanden geleden opnieuw aan herinneren: de RAC-site wordt de komende jaren in een nieuw kleedje gestoken. En er komt er schot in de zaak! De eigenaar dient nieuwe vergunningsaanvragen in, dus Bral springt in het zadel.

Pages

S'abonner à Cité Administrative de l’Etat