Publieke ruimte, woonkamer van de 21ste eeuw | Boulevard des Fruits | Hoe demografisch is het nieuwe GBP? | Un RER pour ou contre Bruxelles? (Alert 376)

Publieke ruimte, de woonkamer van de 21ste eeuw

De straat is (nog steeds) de plek waar we zo snel mogelijk weg willen. Weinig kans dat we ons er rustig neerzetten om van het goede weer te genieten. Maar op welke manier kunnen we ons de straat, het kruispunt, het pleintje toe-eigenen? Welke zijn de voorwaarden om het contact met de publieke ruimte en alles wat zich daar kan afspelen te vergroten? Enkele dromen van Bral. 

Meer lezen

Boulevard des Fruits // Anspachpark

De Brusselse binnenstad heeft een groot gebrek aan groen en dat heeft effect op de gezondheid van de inwoners. Een project van Bral toont dat fruitbomen op straat mensen opnieuw in contact kunnen brengen met de natuur. En ze leveren nog fruit op ook. En als alles goed gaat zelfs kriekbier.

Meer lezen

Hoe demografisch is het nieuwe gewestelijk bestemmingsplan (GBP)?

Het demografisch gewestelijk bestemmingsplan (D-GBP) staat op het punt uit zijn ei te kruipen. Bral presenteert je alvast de grote lijnen en vogelde uit of er veel te vieren valt. Zet dit plan zoden aan de dijk? En nog: wat is de impact op de stedelijke industrie?

Meer lezen

Carte Blanche: "Un RER pour ou contre Bruxelles?"

Plus de 20 ans après avoir lancé le concept du RER en tant qu’instrument de mobilité dans et autour de Bruxelles, il est inquiétant de devoir constater qu’on n’est pas très avancés. Urbanist/ingénieur Vincent Carton nous explique pourquoi.

Meer lezen

En ook nog:

Uitnodiging 21/05 - Wandeling en brainstorm over Simonis en omgeving

BRAL is op zoek naar mensen die in de buurt van Simonis en wijde omgeving wonen of werken, om samen op zoek te gaan naar een betere en originele invulling van de publieke ruimte in de wijk. Heb je nog geen plannen op maandag 21 mei 2012, kom dan zeker naar de wandeling en de brainstorm. Bral gaat voor kwaliteitsvolle publieke ruimte. Hiervoor werken we samen met de Brusselse architectuurscholen Faculté d’Architecture La Cambre Horta en Sint-Lucas Architectuur, die onder de naam ]pyblik[ opleidingen publieke ruimte organiseren.

Meer lezen

Havenlaan: 28 bomen omhakken = 28 bomen herplanten (e-mailactie)

Mobiel Brussel diende een aanvraag in bij de Stad Brussel om 28 platanen op de Havenlaan om te hakken. Volgens de specialisten van Mobiel Brussel zijn deze bomen gevaarlijk en/of ziek. Via www.havenlaan.be breng je in een vingerknip de leden van de overlegcommissie op de hoogte dat ook jij wil dat de gekapte bomen onmiddellijk door jonge exemplaren worden vervangen.

Meer lezen

 

Fichier attachéTaille
alert376_mei-juni.pdf2.91 Mo