Dé interne staatshervorming van Brussel? | Alle groen naar Leefmilieu Brussel? | #picknickthemunicipalities! | RAC: leren aan één zeel trekken

Dé interne staatshervorming van Brussel?

In 2009 kondigde de kersverse gewestregering aan de taakverdeling tussen gewest en gemeenten te willen bestuderen. Een “werkgroep van wijzen” werd opgericht. Verschillende stakeholders, waaronder Bral, mochten bij hen op de koffie. Het resultaat was een conclusietekst die, volgens de echo’s die we kregen, een flauw compromis is. 

Meer lezen

Alle groen naar Leefmilieu Brussel?

Is het logisch dat gemeentelijke diensten grote parken als Josaphat of de Warande beheren terwijl Leefmilieu Brussel piepkleine speeltuintjes als Liedekerke of Bonnevie onder haar hoede heeft? 

Meer lezen

#picknickthemunicipalities!

Door zijn centrale ligging en functie als belangrijke aantrekkingspool heeft het mobiliteitsbeleid van de stad Brussel een belangrijke impact op de mobiliteit in het hele Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Het mobiliteitsbeleid van de stad Brussel is dus een belangrijke case voor het evalueren van de rol die gemeenten spelen in de mobiliteitsplannen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Meer lezen

RAC: leren aan één zeel trekken

Als er één stedenbouwdossier is waar het armworstelen tussen gewest en gemeente (Stad Brussel) pijnlijke hoogtepunten bereikte, dan is het wel dat van het Rijksadministratief Centrum (RAC). De twee beleidsniveaus sloegen elkaar om de oren met voorschriften, aanbevelingen, studies, besluiten, beleidsopties, politieke wensen, ... Er schijnt vandaag een compromis te bestaan over hoe het RAC er moet gaan uitzien. Maar daar is véél tijd over gegaan. 

Meer lezen

en ook nog ...

8 juli: Big Jump Brussel !

IJver je ook voor zuiver Brussels water? Trek je stoute schoenen (en je zwembroek) aan en spring mee. Koudwatervrees? Kom dan supporteren.
14u: Symbolische afdaling in de Zenne  aan de Zennebrug op de Budasteenweg (Haren) - 14u30: Fietstocht van naar de Big Jump in Anderlecht.  Aansluiten kan om 15u aan de Vlaamsepoort - 16u: Feestelijke Big Jump in het kanaal van op de steiger aan COOVI op de Veeweydekaai!
Tot dan!

Meer lezen

 

Fichier attachéTaille
alert_377_web.pdf5.32 Mo