14/10 (17h-19h) - Bral organise une table de dialogue par-delà les frontières communautaires

Bruxelles a beau être "super divers", de nombreux Bruxelloise se cantonnent généralement à leur cercle de confort, composé de personnes qui partagent les mêmes idées qu'eux. Le moment n'est-il pas venu de faire un pas en direction des autres groupes de population? Bruxelles en dialogue, une initiatieve du Centre Régional d'Intégration Foyer, vous offre l'opportunité d'entrer en dialogue avec des personnes ayant une origine et des expériences différentes. Bral participe! And you?

PUBLICATION: L'impact sociétal de la nature en ville (rapport final de la Table Ronde)

Le contact avec la nature est d'une importance cruciale pour notre bien-être. L'une des conclusions des recherches et de la table ronde organisée par l'asbl Bral sur le sujet est que la verdurisation devrait figurer parmi les priorités de chaque projet de rénovation urbaine. Mais comment verduriser les quartiers centraux tout en évitant le phénomène de gentrification ? Une nouvelle publication du Bral nourrit cette réflexion.

Projectoproep Stad Brussel voor participatieve projecten

De Stad Brussel doet een projectoproep voor participatieve initiatieven. Groepen die, samen met de buurt, willen nadenken over de behoeften van hun wijk en die iets op het terrein willen veranderen, kunnen hun kandidatuur stellen. De laureaat krijgt een budget voor een participatief proces en voor één of meerdere concrete realisaties. Maar opgelet: de kandidatuur moet passeren onder de paraplu van een vzw. Bral kan hierbij eventueel partner zijn.
 

Wil jij ook uit de file? Of wil je de file uit je buurt?

Beste Bral-fan. Beweging.net heeft een campagne in de steigers staan: Uit de file. Het wordt een campagne voor pendelaars en bewoners in de rand van Brussel. Een positieve campagne, niet tegen de auto. Wel voor infrastructuur voor mobiliteitsalternatieven. VOOR Brabantnet (De Lijn) VOOR fietssnelwegen  VOOR bussen, treinen en overstapparkings (fietsen en auto’s). Beweging.net willen graag in het najaar vanaf september starten met een campagne rond de tramlijnen die De Lijn wil uitbouwen ten noorden van Brussel. Interesse? Zin om mee te werken? Klik door.

Laat je plukken! … door het nieuwe plukteam Pajottenland & Zennevallei

Vrijwilligers plukken gratis in ruil voor 50% van de oogst

Kom je er niet toe om je hoogstamfruitbomen geplukt te krijgen? Een droevig zicht, al dat lekkere fruit dat aan de boom rot of op de grond valt. Geen nood, doe beroep op de helpende handen van het plukteam Pajottenland & Zennevallei! Vrijwilligers komen dit najaar je appels, peren, kersen… plukken en de oogst wordt netjes 50/50 verdeeld.
 

PUBLICATION: "Les actions des habitants dans le Quartier européen à Bruxelles - de 1986 à nos jours" (version en ligne)

La publication « Les actions des habitants dans le Quartier européen à Bruxelles – Stratégies de lutte de 1986 à nos jours» sera disponible à partir du 1er février 2014. Vous pourrez télécharger gratuitement une version en FR, NL ou EN ici ou commander un exemplaire en couleurs auprès du BRAL, pour la somme de 20 € (frais de port inclus). Pour ce faire, contactez-nous au 02 217 56 33 ou par mail via bral@bralvzw.be, en n'oubliant pas de préciser le nombre d’exemplaires et la langue souhaités. Nous vous communiquerons alors les instructions de paiement.

Persbericht: “Milieubeweging krijgt gelijk in zaak Uplace”

De Raad van State heeft met haar arrest van 17 juni 2014 opnieuw een bom gelegd onder het megawinkelcomplex van Uplace Machelen. Door dit Arrest verdwijnt de rechtsgrond die het mogelijk maakt om aan de bouw van Uplace te beginnen. Milieuorganisaties BRAL, BBL en Greenpeace zijn tevreden dat hun juridische strijd iets oplevert en dat de Rvs de argumenten volgt die ze al jaren aanhalen, maar betreuren dat er zoveel tijd en geld in een project is gestopt die al van bij het begin gecontesteerd was. De tijd is aangebroken om werk te maken van een geïntegreerd en duurzaam economisch project voor de Brusselse noordrand. 

Pages

S'abonner à Front page feed