Publicatie van Bral: "Ook jij maakt de stad!" (gratis verkrijgbaar) (NL/FR)

Nieuwe Bral-brochure!

"Ook jij maakt de stad! - 10 inspirerende Brusselse voorbeelden"

Bral geeft een gezicht aan de Brusselaars die zich verenigen in comités om zich op die manier zo efficiënt mogelijk in te zetten voor de stad. Dit doen we aan de hand van een nieuwe tweetalige Bral-brochure. De brochure bevat heel wat praktische informatie voor Brusselaars die zich willen engageren en misschien plannen hebben om een buurt- of bewonerscomité op te richten.

Als bewoner kun je lijdzaam toekijken hoe de stad zich ontwikkelt. Of je kunt deelnemen aan de stad en met je buren ageren. In Brussel zijn iedere dag tientallen buurtcomités en actiegroepen in de weer voor een leefbare buurt. Ze hebben ervoor gekozen om niet bij de pakken te blijven zitten, hun buren op te zoeken en zich te organiseren om samen naar oplossingen te zoeken.

Maar de kleurrijke brochure is evengoed bedoeld voor mensen die met vragen zitten over hoe ze hun bestaande comité nieuw leven kunnen inblazen. De brochure telt 10 interviews met 10 comités en heeft een overzichtelijke lay-out. Elk interview wordt doorspekt met telkens 3 geïllustreerde actiemiddelen en 3 tips om Brussel beter te maken.

De wijkcomités zijn dikbezaaid in Brussel, maar we moesten natuurlijk een (weldoordachte) keuze maken. Bij de ‘geselecteerden’: Comité Alhambra, Comité Vies Brussel, Comité Zuidwijk, Comité Dupré & Co, Platform LaarbeekboOs, Project Hippodrome, Save The City Gardens, Wijkcomité Sint-Lambertusstraat, Buurtcomité Centrum-Nieuwland en Neerpede Blijft!

*************************************************************

Interesse in een papieren versie van de brochure “Ook jij maakt de stad!”? Contacteer Joost Vandenbroele via joost[at]bralvzw.be of bel 02/217.56.33

>> Hier kan je ook de digitale versie downladen

>> Notre brochure existe aussi en français. Cliquez ici.