Nieuwe Vlaams-Brusselse trams | EU naar Noordwijk? | Het nieuwe CyCLO | 55.000 minder parkeerplaatsen (Alert 375)

Nieuwe trams van, naar en rond Brussel in 2020

 

In een niet zo heel ver verleden reed er tussen Vilvoorde en Brussel nog een tram. Tram 58 zat tot 1993 volgestouwd met Brusselse en Vilvoordse werknemers en dagjestoeristen. De tram werd vervangen door een bus, bus 58. Trams waren passé. Nog geen 20 jaar later komt de tram nu misschien terug. Als deel van een ambitieus project om de hele Rand rond Brussel – van Heist-op-den-Berg over Willebroek en Boom tot in Ninove tegen 2020 in (tram)verbinding te brengen met Brussel.

Meer lezen

Als het niet Delta wordt, wat dan wel?

Er hangt weer spanning in de immo-coulissen van de EU-instellingen. Zowel het Brussels Gewest als de EU hebben het hoofdstuk ‘nieuwe Europese pool op Delta’ definitief afgesloten. En net nu gaat ook het openbaar onderzoek dat de Wetstraat moet klaarmaken voor meer kantoren van start. Toeval of niet? We geven een stand van zaken.

Meer lezen

CyCLO : meer dan een fietsenwinkel (in de Vlaamsesteenweg)

CyCLO (met kleine y) kreeg een nieuw logo, een nieuwe website, een nieuw interieur én won eind vorig jaar "Le Prix de l'Economie Sociale". Redenen genoeg dus voor een gesprek met de coördinatrice Liesbeth Driesen.

Meer lezen

50.000 minder parkeerplaatsen in Brussel

Als je Vlamingen vraagt waarmee ze ‘Brussel’ associëren, antwoorden velen wellicht ‘werk’ en ‘auto’s’. Voor velen is Brussel niet meer dan de locatie/parkeerplaats van hun werk(gever). Komt daar met de COBRACE verandering in?

Meer lezen

Bral mee in beroep tegen het Van Maerlantproject

In de Europese wijk worden niet alleen kantoren vergund, maar ook woningen. Naast het Van Maerlantklooster, aan de voet van het Justus Lipsiusgebouw, zijn er 272 woningen gepland. Toch heeft Bral mee beroep aangetekend tegen de bouwvergunning.

Meer lezen

En nog in deze Alert: 

* Carte Blanche asbl Periferia over 'budgets participatives'

BijlageGrootte
Alert-maart april 2012 (BRAL)2.59 MB