Comités en verenigingen

Hier vind je alles over: bewonersdynamiek, wijkcomités, actiegroepen, verenigingsleven, sociale cohesie, lokale dossiers, ...

Laat je plukken! … door het nieuwe plukteam Pajottenland & Zennevallei

Vrijwilligers plukken gratis in ruil voor 50% van de oogst

Kom je er niet toe om je hoogstamfruitbomen geplukt te krijgen? Een droevig zicht, al dat lekkere fruit dat aan de boom rot of op de grond valt. Geen nood, doe beroep op de helpende handen van het plukteam Pajottenland & Zennevallei! Vrijwilligers komen dit najaar je appels, peren, kersen… plukken en de oogst wordt netjes 50/50 verdeeld.
 

Anspachpark: een eerste blik op de Anneessenswijk

Het zou niet de eerste keer zijn dat vzw de Buurtwinkel haar werkterrein verlaat. Door gentrificatie-processen was eind jaren ‘90 de Bijstandswijk, waar de Buurtwinkel toen werkzaam was,  zodanig veranderd dat de geïntegreerde wijkwerking verhuisde naar Anneessens. Hier zijn we nu actief met een onthaal- en infopunt, we zijn een vereniging waar armen het woord nemen, we hebben een klusdienst en een opbouwwerkteam leefbaarheid.  Er is dus wel een link te leggen met de Anspachpark-wedstrijd van BRAL. 

Bral-Publication: "Participez à la ville!" (NL/FR) [Disponible gratuitement]

Dans un nouveau brochure "Participez à la ville!" le Bral présente 10 témoinages des groupes d'habitants. Chaque jour, à Bruxelles, des dizaines de comités de quartier et de groupes d’action s’activent pour un quartier plus agréable à vivre. Ils ont choisi de ne pas baisser les bras, d’aller trouver leurs voisins et de s’organiser pour, ensemble, plaider leur cause auprès des responsables politiques et des fonctionnaires. Le but de cette brochure est de vous inspirer, vous les Bruxellois. Sortez de votre coin, tentez quelque chose !

Publicatie van Bral: "Ook jij maakt de stad!" (gratis verkrijgbaar) (NL/FR)

Bral geeft een gezicht aan de Brusselaars die zich verenigen in comités om zich op die manier zo efficiënt mogelijk in te zetten voor de stad. Dit doen we aan de hand van een nieuwe tweetalige Bral-brochure. De brochure bevat heel wat praktische informatie voor Brusselaars die zich willen engageren en misschien plannen hebben om een buurt- of bewonerscomité op te richten.

Abonneren op Comités en verenigingen